Inteligența artificială a contribuit la ca mașinile să fie capabile să simuleze abilitățile și liniile de gândire umane.
Când vorbim despre Inteligența Artificială , ne gândim la roboți , o tehnologie ultramodernă , nu? Acele mașini mari care pot construi o mașină întreagă practic de la sine. Ceva complet abstract și îndepărtat.
Nu este complet greșit să gândim așa, după ce toate aceste fapte grozave sunt posibile și prin această tehnologie. Dar, totuși, inteligența artificială este mult mai aproape decât ne putem imagina , ne ocupăm de ea practic în fiecare zi prin intermediul smartphone-urilor noastre . Este o realitate din ce în ce mai prezentă în rutinele noastre, chiar dacă trece neobservată de cele mai multe ori.
Aplicațiile pentru telefonul mobil , televizorul inteligent , pe computer . Toate aceste noi mașini care fac parte din viața noastră de zi cu zi sunt pline de diferite forme de inteligență artificială. Forme care au evoluat și au adus noi caracteristici cu un singur obiectiv principal: să ne facilităm rutina zilnică .
Căutările pe care le facem pe Google , rutele pe care le desenăm pe Maps , aplicațiile cloud care stochează fișierele noastre personale, servicii de streaming precum Netflix sau Spotify. În fiecare zi suntem implicați cu inteligență artificială, algoritmi și o mare masă de tehnologie.
Google însuși oferă mai multe resurse bazate pe învățarea automată și pe inteligența artificială .
Inteligenţă artificială
Inteligența artificială este o ramură a cercetării informatice care urmărește să construiască mecanisme care pot simula capacitatea umană de a forma un tren de gândire . Adică mașini inteligente care pot rezolva probleme prin simboluri computaționale.
Această dezvoltare și studiu au început în timpul celui de-al Doilea Război Mondial . Oamenii de știință intenționau să creeze ceva care ar putea simula o viață umană. Primele studii de inteligență artificială au avut loc în anii 1950 la Universitatea Carnegie Mellon, în statul Pennsylvania, Statele Unite.
Odată cu progresul tehnologiei, studiile în inteligența artificială au progresat rapid. În filme precum The Bicentennial Man și AI – Artificial Intelligence , putem înțelege dorința fantezică de a crea o mașină care, pe lângă capacitatea de a gândi, ar putea avea și capacități emoționale , la fel ca o ființă umană.
Într-o viziune mai actuală, mașinile cu inteligență artificială pot imita cu ușurință capacitatea rațională a creierului uman. Susținut de date digitale, mașina poate lua decizii în mod independent și precis. Rezolvarea problemelor practice, fiind capabil să simuleze situații și răspunsuri . Adică cu o inteligență ridicată .
Tehnologia inteligenței artificiale permite mașinii să învețe , la fel ca un copil. Sistemul poate absorbi o mulțime de date brute, poate înțelege și identifica modele de toate tipurile.
Există trei faze specifice pentru înțelegerea inteligenței artificiale:
- Învățare automată : învățare automată. Aparatul învață reguli din datele disponibile și ajunge singur la rezultat. În acest fel, serviciile de streaming, de exemplu, învață gustul tău și sugerează titluri similare.
- Învățare profundă : Într-un sistem de învățare profundă, mașina folosește algoritmi complecși pentru a învăța o zonă de cunoaștere, cu puțină supraveghere sau deloc. Sistemul poate învăța să se apere, de exemplu.
- Procesarea limbajului natural : ca și învățarea automată, această procesare utilizează tehnici pentru a găsi modele într-o cantitate mare de date și pentru a recunoaște un limbaj natural.
7 resurse de inteligență artificială pe Google
Google este o companie care are prioritate AI . Aceasta înseamnă că toate produsele lor prezintă într-un fel procese de învățare automată și inteligență artificială . Fie în resursa dvs. principală, cum ar fi căutările pe internet , în e-mailul dvs. sau în funcția foto a smartphone-urilor Android. Aducând mereu noi soluții , din ce în ce mai practice și mai rapide , utilizatorilor săi, prin inteligența artificială .
În spatele fiecărei funcții pe care Google le oferă utilizatorilor săi, există un sistem software. Fiecare cu un scop principal, dar care, în termeni de bază, poate surprinde tipare prin antrenament cu o bază de date reală.
Descoperiți acum șapte, printre multe altele, care implică toată această tehnologie și care au puterea de a ne ușura viața :
01 – Sondaje web
Google a început ca un motor de căutare pe internet. Spre deosebire de alte motoare de căutare din anii 1990, creatorii Google au dezvoltat un sistem care ar putea analiza relația dintre site-uri web , determinând relevanța și importanța acestora prin numărul de pagini.
De-a lungul timpului, inteligența artificială a devenit centrul sistemului de căutare. Una dintre cele mai recente actualizări ale sale, încă în 2019, a implicat procesarea limbajului natural , la urma urmei, mașina încă are dificultăți în înțelegerea limbilor, cu atât de multe posibilități și contexte pentru fiecare utilizator.
Dar, în plus, căutările aveau deja GoogleBot , un robot care accesează cu crawlere toate paginile de internet în căutarea celor mai bune rezultate de căutare – în câteva milisecunde.
02 – Google Assistant și Google Duplex
În lumea smartphone-urilor, asistenții virtuali nu sunt nimic nou. Iar utilizatorii sistemelor Android se bazează pe Google Assistant. Acest instrument de inteligență artificială este disponibil în diferite limbi și poate fi accesat cu ușurință cu comanda vocală „Hey Google” .
Cu ultimele sale actualizări, este chiar posibil să mențineți o conversație mai fluidă cu sistemul. Utilizatorul continuă să pună întrebări, fără a fi nevoit să declanșeze întotdeauna comanda, cu o formă mai naturală de interacțiune.
Funcția Google Duplex a fost deja introdusă . În această actualizare impresionantă, Asistentul Google poate efectua apeluri și poate conversa direct cu alte persoane . Capacitatea de a programa excursii și orare – în funcție de o orientare anterioară a utilizatorului.
03 – Google Foto
Google Foto stochează imaginile în fiecare dosar de pe dispozitiv . Chiar și atunci când își dă seama că fotografiile ocupă mult spațiu pe telefonul mobil, avertizează utilizatorul să le ștergă, până la urmă sunt în siguranță în backup-ul online al dispozitivului, legat de Gmail.
De asemenea, Google Foto vă poate recunoaște imaginile . Dacă căutați „animale de companie”, „câini”, „parcuri” și chiar „îmbrățișare”, sistemul va căuta toate fotografiile legate de căutarea dvs. . Această formă de recunoaștere a sistemului poate, de asemenea, să organizeze automat albume, cum ar fi fotografii dintr-un weekend și chiar de către oameni, prin recunoașterea facială.
Sistemul oferă chiar și corecție automată pentru imaginile dvs. și mai multe opțiuni de filtrare. În cazul fotografiilor făcute din documente, Google Photos recunoaște fișierul și oferă și o corecție, ajustând imaginea pentru a o face mai ușor de citit.
04 – Google Lens
Google Lens este o nouă caracteristică pentru dispozitivele cu sistem Android 5.0, care urmărește, de asemenea, să ușureze lucrurile pentru utilizatori. Aplicația recunoaște imagini și oferă informații, bazate, bineînțeles, pe inteligența artificială .
Prin intermediul acestuia este posibil să captați informații despre produse, cum ar fi marca , prețul și unde găsiți articolul. De asemenea, este posibilă traducerea textelor în imagini – sistemul încearcă chiar să folosească același font găsit în fotografie, pentru o citire mai naturală. În cazul cărților de vizită , puteți salva contactul pe telefonul mobil din datele capturate în fotografie.
Sistemul poate identifica chiar plante și animale , fapte istorice despre clădirile din jurul orașului și chiar să caute mai multe informații despre o temă de carte. Trebuie doar să afișați Google Lens și să cereți referințele lor .
05 – Gmail și text automat
E-mailul utilizatorilor Google a cunoscut și îmbunătățiri ale limbii , într-o nouă funcție numită Smart Compose. Când începeți să tastați text, veți primi sugestii pentru a finaliza propoziția. Făcând clic pe tasta Tab de pe tastatură, acceptați textul prezis de aparat , similar corectorului automat deja prezent pe smartphone-uri.
Ideea sistemului este de a economisi timp , reducând scrierea repetitivă și șansa de greșeli de ortografie și gramatică. Aparatul poate chiar sugera fraze relevante și contextualizate, salutări și chiar o închidere în funcție de ziua săptămânii.
06 – Muzică Google Play și Youtube
Google Play Music permite utilizatorului să redea fișiere mp3, dar pentru abonați, are și un sistem de streaming cu mii de melodii și liste de redare gata făcute și, desigur, are și inteligență artificială.
Pe măsură ce utilizatorul ascultă melodiile și artiștii preferați, aparatul oferă recomandări personalizate. Poate ține cont chiar de ora din zi sau vremea pentru a sugera o melodie.
Pe YouTube , platforma video a Google, nu putea fi diferit. Pe lângă utilizarea algoritmilor pentru a sugera videoclipuri bazate pe alegerile anterioare ale utilizatorului , sistemul se bazează și pe inteligența artificială pentru subtitrarea video.
Când utilizatorul cere să activeze subtitrări pentru un videoclip, inteligența artificială transformă sunetul în text în limba originală și apoi traduce acest text într-un subtitrare. Acest algoritm de învățare poate transcrie vorbirea în până la 10 limbi !
07 – Google Maps and Trips
Google Maps este deja o veche cunoștință a utilizatorilor. Funcția vă ajută să găsiți diferite puncte și a funcționat de ani de zile. Prima versiune a fost un software de calculator numit Google Earth , care avea o versiune a globului la pornire și putea găsi diferite puncte din lume. Maps este o versiune mai evoluată, care vă poate ajuta să găsiți adresa potrivită, servind drept GPS .
În sistemul de călătorie, aplicația Google Trip îl poate ajuta pe utilizator să creeze foaia de parcurs pentru următoarea aventură, organizând un itinerariu complet , introducând destinații, locuri preferate și chiar stocând rezervări.
Aplicația oferă și sugestii pentru obiective turistice și restaurante, astfel încât să vă puteți planifica ziua. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele resurse de inteligență artificială dezvoltate de Google. Odată cu progresul studiilor de informatică , ne putem aștepta la și mai multe facilități în palma mâinii noastre!
Inteligența artificială poate încă afecta multe zone ale pieței, inclusiv Marketingul Digital , cu posibilitatea implementării roboților , în campaniile publicitare Google.
AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare de site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri web, optimizare SEO și promovare online, design grafic și identitate companie, găzduire web și înregistrare nume de domenii.