Investiția în tehnologie pentru creșterea vânzărilor la agenția de comunicare este o acțiune extrem de necesară. Acest lucru se datorează faptului că este important să cauți inovație pentru a rămâne competitiv, pe lângă faptul că ajutăm echipa să genereze mai mulți clienți potențiali și să faciliteze conversiile. Așadar, cunoașteți 8 tehnologii care vor schimba rutina agenției dvs. în bine.
Investiția în tehnologie pentru a crește vânzările la agenția de comunicare nu a fost niciodată mai necesară decât este acum. La urma urmei, trebuie să inovezi procesul de vânzări pentru a ajuta echipele să genereze mai mulți clienți potențiali și să faciliteze conversiile.
Cu toate acestea, este esențial să rămâneți la curent cu tendințele și astfel să lucrați la diferențierea mărcii. Dacă compania dvs. nu profită de cele mai recente progrese pentru a explora capacitățile fluxului de lucru , este timpul să promovați schimbarea acum.
1. Big Data
Astăzi, avantajul competitiv pentru o agenție de comunicații depinde în mare parte de capacitatea de a capta, gestiona și analiza cu succes volume mari de date despre clienți care conțin informații despre comportament și obiceiuri de cumpărare.
Folosind instrumente de analiză Big Data este posibilă gestionarea prospectării, un pas critic în procesul de vânzare. Dacă înainte acesta era un proces consumator de timp, acum se face cu analize și modele de date despre clienți pentru a identifica alți potențiali clienți.
Analytics vă ajută, de asemenea, să determinați ce persoane să vizați, cum să utilizați profilurile pentru a identifica clienți asemănătoare și care cumpărători sunt probabil să răspundă la diferite mesaje și oferte. Pe scurt, instrumentele de analiză Big Data ajută organizațiile să-și concentreze eforturile de vânzări pe cele mai promițătoare și profitabile activități și clienți .
2. CRM
Cu un sistem CRM (Customer Relationship Management sau, în portugheză, Customer Relationship Management Software), este posibilă înregistrarea și gestionarea profilului clienților. Cu cât sunt mai multe informații colectate, cu atât personalizarea ofertelor și experiența publicului sunt mai bune.
De asemenea, puteți accesa date, rapoarte analitice și puteți efectua management financiar . Astfel, puteți identifica rapid oportunitățile neexploatate și vă puteți revizui obiectivele de vânzări – crescând semnificativ ratele de satisfacție a clienților.
În plus, software-ul poate trimite e-mailuri în numele dvs. și vă poate aminti și zilele de naștere ale clienților, ceea ce poate ajuta la construirea relațiilor. Păstrează înregistrări importante și ajută la identificarea pistelor bune și rele.
3. ERP
Probabil ați auzit că fiecare afacere de astăzi are nevoie de o soluție ERP (Enterprise Resource Planning) pentru a îmbunătăți eficiența și veniturile.
O soluție ERP eficientizează și automatizează procesele cu mai multe aplicații, ceea ce economisește timp și costuri. Un exemplu în acest sens este automatizarea e-mailurilor care urmează să fie trimise clienților în timpul creării unei campanii.
Sunt disponibile date precise, în timp real, precum și informațiile de care aveți nevoie pentru a lua decizii importante. Software-ul de management facilitează și comunicarea între angajați, chiar dacă aceștia se află în departamente diferite.
4. Software de analiză a vânzărilor
În era Big Data, analiza vânzărilor a devenit o parte importantă a fiecărui raport de management . În loc să colați manual analizele prin foi de calcul, software-ul vă permite să accesați în mod sistematic datele într-un singur loc.
Astfel, oferă promotorilor de vânzări o perspectivă cuprinzătoare, împărțind vânzările în bucăți ușor de înțeles, analizând unde vânzătorii, produsele și campaniile au cele mai bune performanțe, precum și unde trebuie să se îmbunătățească.
Instrumentul ajută la urmărirea, evaluarea și îmbunătățirea eficientă a performanței activităților de vânzări, prezicerea tendințelor, rezultatelor și găsirea de informații relevante.
5. IoT
Piața internetului obiectelor (IoT) sau a dispozitivelor conectate s-ar putea multiplica de patru ori în Brazilia până în 2023 . Ca rezultat al acestei creșteri exponențiale, practic toate companiile vor avea sisteme care lucrează împreună pentru a atinge obiectivele organizaționale.
De la serviciile de pre-lansare la recenziile post-vânzare ale clienților, platformele de marketing arată și înregistrează totul. Clientul este implicat în afacere prin diverse activități digitale, cum ar fi check-in-uri pentru evenimente pe rețelele de socializare, webcast-uri live, podcasturi și aplicații mobile dedicate pentru evenimente speciale, printre altele.
Aceste caracteristici permit echipelor de vânzări să se conecteze și să interacționeze în timp real, adunând adepți masivi și viitori cumpărători.
6. Servicii SEO
Dacă v-ați întrebat vreodată cum să creșteți traficul pe site-ul dvs., unul dintre cele mai bune răspunsuri este: Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). SEO ajută la obținerea de produse sau servicii în fața consumatorilor dornici prin strategii personalizate pentru motoarele de căutare.
Asta pentru că face mai ușor să fii găsit chiar pe prima pagină. Aducerea traficului către site maximizează rentabilitatea investiției și crește vânzările online, contribuind la promovarea identității mărcii.
7. Chatbot
Scopul principal din spatele utilizării unui chat este creșterea vânzărilor online. Un chatbot este o aplicație care stabilește simultan cantități mari de conversații cu utilizatorii.
Diferența software-ului echipat cu inteligență artificială este capacitatea de a înțelege intențiile întrebărilor pe care le primesc. Astfel, ele oferă informații exacte la momentul potrivit.
Rețineți că toate vizitele site-ului web sunt clienți potențiali. Chatboții și asistenții virtuali conversează cu utilizatorii și stochează informații de contact valoroase care sunt partajate în timpul vizitei. Astfel, baza ta de lead-uri crește, precum și posibilitatea de a genera noi vânzări.
8. Serviciu omnicanal
Din ce în ce mai mulți oameni se așteaptă ca companiile să faciliteze rezolvarea problemelor. Publicul își dorește posibilitatea de a căuta un răspuns și de a rezolva problema fără birocrație.
În acest sens, serviciul omnicanal integrează text, social media, e-mail și mesagerie instantanee pentru a oferi o experiență unificată a mărcii. Astfel, clientul comută între mai multe canale pentru a se bucura de calitatea serviciului.
Asistența oferă oportunitatea de a se angaja într-un dialog într-o varietate de moduri care nu sunt doar convenabile și eficiente, ci și îmbunătățesc imaginea și credibilitatea mărcii.
În prezent, tehnologia de creștere a vânzărilor reprezintă un diferențial pentru agențiile care doresc să păstreze clienții, să încheie noi contracte și să îmbunătățească rezultatele afacerii. Astfel, este posibil să-ți optimizezi strategia și, în același timp, să-ți faci brandul mai competitiv pe piață. Gandeste-te la asta!
AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare de site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri web, optimizare SEO și promovare online, design grafic și identitate companie, găzduire web și înregistrare nume de domenii.